1021

NIEUW! WWW.BUURTPREVENTIEDENHELDER.NL

Wijkplatform Stad Binnen de Linie introduceert een nieuwe website!
www.buurtpreventiedenhelder.nl (geheel geïntegreerd met onze eigen nieuwe website!)

We willen jullie graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het bevorderen van de buurtpreventie binnen de Stad Binnen de Linie! Een belangrijk onderdeel hiervan is de introductie en promotie van de WhatsApp Buurtpreventie SBDL in Den Helder!

WhatsApp Buurtpreventie

Whatsapp Bord

Met behulp van WhatsApp kan de veiligheid in wijken op doeltreffende wijze worden verhoogd. Het AD bericht hierover het volgende: Inbrekers mijden massaal buurten waar bewoners elkaar via WhatsApp waarschuwen voor verdachte personen. In Tilburg, waar duizenden inwoners zijn aangesloten bij een WhatsApp -buurtwacht, leidt dit zelfs tot een halvering van het aantal inbraken.

WhatsApp-alarm schrikt inbrekers af!

Roosendaal zet Whatsapp in voor het voor het terugdringen van inbraken.

7 oktober 2015 is de eerste groeps App in Tuindorp een feit geworden! 

Anjelierstraat/Florastraat/Annemonestraat tot 24 doet mee… wanneer je als bewoner mee wil doen stuur dan je mobnummer!

Deze groep is dus enkel voor wat wij de DRIEHOEK noemen vanaf de tunnel naar de Tuindorpschool!

Een ieder die dit voor zijn eigen straat(en) wil op zetten, zal dit zelf of gezamenlijk moeten gaan opzetten

Ik heb bij de gemeente al een verzoek ingediend voor 2 borden en raamstickers!!!! WIE VOLGT????

Inbrekers blijven liever weg uit wijken waar de bewoners elkaar kunnen waarschuwen via een WhatsApp-alarm. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg.

In Tilburg zijn in totaal 6000 mensen aangesloten bij een WhatsApp-buurtwacht. Tijdens het onderzoek werden 35 buurten in de Brabantse stad onder de loep genomen. In de buurten met een WhatsApp-alarm daalde het aantal inbraken van 60 naar 30 per maand.

Volgens universitair hoofddocent Ben Vollaards worden inbrekers afgeschrikt door de WhatsApp-groep. “De gemeente zorgt ervoor dat bekend is dat er in een buurt zo’n groep actief is. Potentiële inbrekers komen vaak uit de buurt zelf. En die weten dan dat ze in de gaten worden gehouden”, zegt Vollaards.

Verdachte personen

Bij een WhatsApp-alarm kunnen buurtbewoners elkaar via een bericht waarschuwen als ze verdachte personen in de wijk zien. Ze kunnen bijvoorbeeld een signalement van de inbreker verspreiden. De berichten worden ook doorgezet naar de politie.

Uit het onderzoek blijkt dat de inbraken zich niet verplaatsen naar wijken waar geen WhatsApp-groep actief is. “Wat je ziet is dat de buurt eromheen ook profiteert”, vertelt Vollaards.

Veiligheid Cartoon

 

veiligheidcartoon-280x157